WIFI problemen oplossen

Kim Updated door Kim

Hoe kun je WIFI verbindingsproblemen oplossen:

Controleer of de machine een stabiel wit licht heeft. Als dat niet het geval is, betekent dit dat de verbinding is verbroken

Als je de stekker uit het stopcontact haalt, wacht 10 seconden, en steek de stekker weer in het stopcontact. De machine moet automatisch weer verbinding maken met je WiFi.

Volg de stappen in de app om opnieuw te verbinden met de machine.

Als dit niet werkt, zet je de telefoon uit en start deze opnieuw op. Apple-telefoons kunnen met dit probleem te maken krijgen vanwege de bluetooth-verbinding tussen AirPods/iPads/Macs.

Als na het uitvoeren van de bovenstaande stappen nog steeds problemen zijn met de verbinding, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice en zij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.

Voor een vlotte verbinding: maak verbinding met één uniek WiFi-netwerk en niet met een 5 GHz WiFi-netwerk. Open het WiFi-menu op je telefoon of computer en kijk of er meerdere opties zijn met de naam van jouw WiFi. Kijk of er meerdere vergelijkbare netwerknamen zijn, bijvoorbeeld: "home_wifi" en "home_wifi_5G", "home_wifi" en "home_wifi5", "home_wifi 2G" en "home_wifi. Als er meerdere vergelijkbare netwerken zijn, kies dan degene met ofwel 2G, 2GHz, of niets extra's in de naam. Dat is hoogstwaarschijnlijk het 2.4GHz WiFi netwerk.

Als je de machine nog steeds niet kunt verbinden, neem dan contact met ons op via help-nl@perfectdraft.com of help-be@perfectdraft.com

Heeft ons antwoord geholpen?

Melding dat de machine en de app niet verbonden zijn 📲

Hoe verbind ik mijn machine met de app?

contact