Ik heb de biertap al dagen niet meer gebruikt. Kunnen we de rest van het bier nog drinken?

Antongiulio Mancuso Updated door Antongiulio Mancuso

Bier uit een open vat blijft 30 dagen goed, zolang het maar koel bewaard wordt in de tap of in de koelkast met de tapkraan in het vat. Kijk voor het tappen van een biertje naar de versheidsindicator op het scherm om te zien hoeveel dagen je nog hebt om het bier te drinken. Als er een streepje en een uitroepteken op het scherm verschijnen of als de biertap een tijdje is uitgeschakeld, kunt je het vat beter niet meer opdrinken.

Tip: Als de Philips Perfectdraft thuistap al meer dan 7 dagen niet gebruikt is, is het mogelijk dat de bierafzetting zich in de slang heeft genesteld. In dit geval kun je het beste de slang eruit halen en schoon spoelen en vervolgens de slang opnieuw installeren en het bier een beetje te laten uitlekken voordat je een nieuw biertje tapt.